Kanelkake:
5 dl mel
2 dl brunt sukker
2 dl hvitt sukker
1 ts bakepulver
2 ss kanel
2 egg
150 g smeltet smør
2 dl melk
Bland alt det tørre i en bolle,
Bland smeltet smør, melk og egg og rør det i.
Kle ei langpanne med bakepapir,
og smør deigen utover.
Stek kaken i 200 g forrvarmet ovn i ca 20 min.
Av kjøl kaka.
Kanelmarengstopping:
4 dl sukker
2 dl vann
4 eggehviter
1 ts limesaft eller sitronsaft
1 ts kanel
Kok opp sukker og vann i en kasserolle,
La det koke til mesteparten av vannet er fordampet,
bruker du et termometer skal det vise nesten 80 g.
Mens sukkeret koker piskes eggehvitene stive sammen med
limesaften.
Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i eggehvitene mens
det piskes. Pisk marengsmassen til den blir blank og tykk, ca 10 min.
Ha i kanelen og pisk litt til.
Smør marengsmassen utover kaken.
Server …..
Kaken er god og søt og med masse kanelsmak.
Værsågod her er et stykke til deg!
Tilbakelinking Kaker til jul | Grys kjøkkenskriverier
Magnificent website. A lot of helpful information here.
I'm sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks on your effort!
Also visit my webpage : wine label maker
Min marengs ble ikke fast. Hva gikk galt? Jeg hadde ikke termometer til sukkeret? Kan jeg ha kokt for mye?
Kristin
Ikke godt å si. Jeg tror heller du har kokt det for lite, sukkerlaken skal så vidt begynt å dråpe seg. og må helles i de stivpiskede eggehvitene mens det piskes. Pisk til den begynner å avkjøles, det tar tid. Håper du får det til neste gang! 🙂
Nomnomnom 🙂 ble veldig inspirert, så har nå akkurat laget kanelkaken:D Jeg er ganske dårlig på kjøkkenet men denne kaken klarte jeg:) Så blir nok å prøve en del oppskrifter fremover:D Er det greit å dele blog'en din på facebook?
MVH
Elisabeth 🙂
Så flott at du bakte kanelkaken, den er en av mine favoritter… bare del på facebook du! : )
Så deilig, denne må prøves! Kanskje på søndag..? 🙂
Den er veldig god! : )
LilleMa: så flott, håper dere liker den.
Katrine: Er pappaen din glad i kanel, kan du sikkert ha mer kanel i kremen, jeg ville ha den så hvit som mulig… : )
Tok godt i med kanel, og kremen ble kjempegod!!
Hadde den på en appelsinkake: http://frasjeltilmage.blogspot.com/2012/03/appelsinkake-med-kanelkrem.html
Brukte ikke all kremen, og stekte pikekyss av resten. Det ble utrolig godt! Takk igjen for inspirasjon. Jeg følger bloggen din slavisk 🙂
Det ble sikkert godt med kanel og appelsin! Glad vist jeg kan inspirere! : )
Nam. Har en pappa som elsker kanel og han har bursdag snart!! Tror kanskje jeg skal lage denne til ham!!
Ååå – mmmm.. Dette blir helgens hyttekake 🙂
Takk for at du deler med oss Gry!!
Klem Linda
Kicki: så fint at du blir inspirert! : )
Anonym: Tusen takk! Det var vann det skulle stå! Har rettet det. : )
Fin oppskrift, men det ser ut som om noe mangler i toppingen.
Det står bare 2 dl, er det kanskje vann som skal stå der?
Den ska testas! Den ser hur god ut som helst (som så mycket annat som du tipsar om). Tack för tipset och inspirationen.