Kanelkake med kanelmarengstopping


 SKAL DET VÆRE ET STYKKE KAKE?
 Kanelkake:
5 dl mel
2 dl brunt sukker
2 dl hvitt sukker
1 ts bakepulver
2 ss kanel
2 egg
150 g smeltet smør
2 dl melk
 Bland alt det tørre i en bolle,
Bland smeltet smør, melk og egg og rør det i.
Kle ei langpanne med bakepapir,
og smør deigen utover.
 Stek kaken i 200 g forrvarmet ovn i ca 20 min.
Av kjøl kaka.
 Kanelmarengstopping:
4 dl sukker
2 dl vann
4 eggehviter
1 ts limesaft eller sitronsaft
1 ts kanel
 Kok opp sukker og vann i en kasserolle,
La det koke til mesteparten av vannet er fordampet,
bruker du et termometer skal det vise nesten 80 g.
Mens sukkeret koker piskes eggehvitene stive sammen med
limesaften.
 Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i eggehvitene mens 
det piskes. Pisk marengsmassen til den blir blank og tykk, ca 10 min.
Ha i kanelen og pisk litt til.
 Smør marengsmassen utover kaken.
 Server …..
 Kaken er god og søt og med masse kanelsmak.
Værsågod her er et stykke til deg!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

16 tanker om “Kanelkake med kanelmarengstopping