I fjor så jeg en lekker påskekake i et engelsk blad,
Påskekake med kaffe:
4 små eller 3 store egg
200 g smør
3 dl sukker
5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 dl melk
2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1/2 dl ekspresso (eller 2 ts pulverkaffe 1/2 dl kokende vann)
*
Sett stekeovnen på 180 g
Rør smør og sukker hvitt,
rør inn eggene, ett av gangen.
Bland vaniljen i melken og bakepulveret i melet.
Rør inn melk, kaffe og mel vekselsvis, til alt er bladet.
Smør ei todelt kakeform 24 cm.
Ha kakerøra i forma og stek kaken i forvarmet ovn, i ca 40 min.
Prøv med en kakepine om den er stekt.
Avkjøl kaken helt.
Karamellkrem:
300 g myk margarin
1 dl karamellsaus (ferdigkjøpt)
1 dl brunt sukker (hvitt kan brukers)
4 dl melis
*
til pynt:
10 sjokoladeegg
1/2 plate hvit sjokolade
Pisk margarin og sukker sammen i en mikser,
ha i karamellsausen og pisk videre.
Ha så i melisen og pisk i ca 5 min til.
Del den helt avkjølte kaken i 3 deler.
Smør krem på hver del og sett kaken sammen.
Ha i resten i en kakesprøyte.
Sprøyt en ring med karamellkrem ytterst
og pynt med sjokoladeeggene.
Skrap den hvite sjokoladen med en kniv.
Kaken settes kjørlig til den skal serveres.
****
Oppbevar kaken under et tett lokk i kjøleskapet.
Den holder seg godt i mange dager….
Kaken kan også fryses.
*’*
Sjokoladeeggene kjøpte jeg hos Fru Dahl
de selges også på spesial forretninger som selger sjokolade.
Denne så bare fantastisk god ut, som som mye annet her på bloggen din.
La meg til som følger, og titter innom igjen snart 🙂
Klem fra meg
Takk og velkommen som følger! 🙂
Denne så fristende ut! Denne skal jeg prøve :o)
Fortsatt god påske
Klem fra Bea
Så flott at du vil prøve den!
Fortsatt god påske til deg og! : )
Du altså!!!
For en bedårende vakker kake….
Kos Dere massevis,her er snart påskeegg jakt
og guttaboys kan nesten ikke vente…
Gledelig påske igjen…
Takk! : ) God påake og kos dere med påskeegg jakt! : )