Jeg er veldig glad i mat som nesten lager seg selv…
Særlig når solen skinner på blå himmel,
Kyllinggryte med kokosmelk og ananas:
til 4 personer
1 rå kylling ca 850 gram
6 store poteter
1 søtpotet
3 stilker stangselleri
1 stor gulrot eller 10 mini gulrøter
1 rød paprika
1 liten boks ananas, uksukret eller 1/4 fersk
1 boks kokosmelk, ikke lett
+ ildfast gryte med lokk
2 fedd hvitløk
1 ts hakket ingefær
salt og pepper
Rens og del opp poteter,ananas og grønnsaker.
Hell over ananaslaken og kokosmelken,
fordel kokoskremen(det som er på toppen) utover.
Krydder med salt, pepper, hvitløk og ingefær.
Dra skinnet av kyllingen, og del opp kyllingen i passe biter.
(Tips fra en av mine leser: Ikke kast,
men ta vare på skinn og beingrind,
frys det og kok kraft på det siden.)
men ta vare på skinn og beingrind,
frys det og kok kraft på det siden.)
Legg kyllingstykkene over grønnsakene,
og krydder med salt og pepper.
Sett lokk på gryta og stek den i stekeovnen
160 grader i tre timer.
***
Tips: har du dårlig tid… stek gryta på 225 grader i en time.
Eller lag den kvelden før,
sett den kaldt og varm den opp til neste dags middag.
Dette var kjempegodt, takk for at du delte oppskriften! 🙂
Håper du likte den!
Da står denne retten i ovnen og jeg gleder meg!! :))
Jeg elsker denne retten, nam nam nam nam.
Denne retten kan sammenlikne med kyllingragu Gourmet hos http://www.spisdegslank.no
🙂
burde fungere godt med chilli og laurbærblad og vil jeg tro. er litt innom thailand nå.
Ja det høres godt ut, det er jo bare å prøve seg frem. : )
Åå, dette så utrolig godt ut! Takk for herlig middagstips!
🙂
*Tålmodighet
🙂
Den må jeg bare lage på lørdag, overraske kona! Det ser ut som at den er enkel å lage. Det eneste jeg må ha er tolmodighet 🙂
Kan jeg bruke kyllingfilét?
Ja, en 600-700 gram med kyllingfileer skulle gå helt greit.
What is benefits coconut cream. Have never heard of it.
Google translate? The correct translation is "Distribute the coconut cream".
Fordel (noun) – Benefit
Å fordele (verb) – To distribute
Bip: Takk! : )
Ser mycket gott ut!
Takk! : )
Kykeli-kokos 😛
Ja, det var et godt navn! : )
Takk for gode ideer 🙂 Ser veldig godt ut, og jeg liker også det som ikke er for komplisert. Kylling og ananas er noe de fleste liker 🙂 Tror det er godt med litt cashewnøtter oppi også, evt peanøtter.
Det hadde sikkert vært godt med cashewnøtter i, men dessverre tåler jeg det ikke.. : )
Bra blogg, Gry!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Tusen takk Magne! : )
Nei, nei kjære deg, du må ikke kaste beingrinda og skinnet, det er jo ypperlig til kraftkoking.
Å kaste mat på denne måten er bare trist når man kan utnytte råvarene.
Forøvrig, du har en super blogg som jeg har mye nytte og glede av 🙂
Du har helt rett! 🙂
Jeg skal rette der opp. Takk! : )
Merket er Gourmet Garden, og jeg kjøpte den på Eurospar. : )
Dette ser supergodt ut 🙂 Enig med du at det er greit med mat som "passer på seg selv".
Hvor har du kjøpt tuben med revet ingefær? Det må være helt perfekt! Jeg har alltid revet pepperrot på tube i kjøleskapet, nå vil jeg ha ingefær også 😉
Pepperrot er helt konge samme med ingefær,men ikke på tube prøv fersk rot det er nydelig.