I denne retten kan en bruke de grønnsakene, rotfruktene og løkene man har.
Honningglaserte-ovnsbakte grønnsaker:
(til 4 personer)
1 rød løk
1 stor rødbete
1-2 pastinakk
1 bunt vårløk eller en liten purreløk
1 fersk hvitløk
1 gul squash
1 liten grønn squash
1 aubergin
1 søtpotet
1 rød paprika
*
1/2 dl olivenolje
3-4 ss flytende honning
salt og pepper
***
tilbehør:
3 ss hakket koriander
3 dl yoghurt (Tyrkisk)
safen av 1 lime
salt og pepper
og
godt grovt brød
Rens og del opp grønsaker og løk.
Ha alt i ei ildfast form.
Hell over oljen, salt og pepper,
bland godt sammen.
Dryss til sist over honningen.
Stekes i 150 grader i ca 1,5 time.
eller
200 grader ca 50 minutter.
Kjenn at alt er mørt.
***
Bland sammen opphakket koriander, limesaft og yoghurt.
Smak til med litt salt og pepper.
Server grønnsakene sammen med
yoghurtsausen og grovt godt brød.
***
Tips 1: Du kan bruke bytte ut og bruke det du har eller liker av grønsaker,
eks fenikkel, gulrot, nepe, sellerirot, selleri,
Tips 2: vil du ha en magrere rett har du i mindre olje,
honning og bytter ut yoghurten med mager kesam.
Åhh så lekkert 🙂
Takk! : )
Fantastisk fin blogg !!! Den beste jeg har sett !!!
Jeg har omtrent "flyttet" inn her. Storkoser meg med de flotte bildene og
oppskriftene ! Jeg må tipse datteren min !
Duuuu så flink du er ! Jeg må ha oppskrifter når jeg skal lage mat,
så jeg lagrer deg hos meg. 😉
Takker !
Tusen takk for den flotte tilbakemeldingen! En sånn kommentar er vert alt strevet! 🙂