Sitronkake


 Min mor hadde så lyst på sitronkake.
Så da bakte jeg en til henne.
 Sitronkake:
180 g mykt sør eller margarin
150 g sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver 
1/2 ss vaniljeessens
2 egg
Skall av 1 sitron
saften av 1/2 sitron
+
saften av 1 sitron til dynking
+
Glasur av melis og saften av 1/2 sitron
 Rasp skallet av en nyvasket sitron, kun det gule.
Ha hvetemel, smør, sukker, bakepulver, sitronskall,
vaniljessens og saften av en sitron i en bakebolle.
Rør til alt er blandet, med maskin eller for hånd.
 Ha matpapir i bunnen av ei silikonform 24 cm,
eller ei vanlig kakeform.
Hall røra i,
og stek kaka i for varmet ovn 200 grader, i ca 25 min.
Kjenn med ei bakepinne om kaka er ferdig.
(Når jeg baker med silikonform tar jeg ut kaka,
 og risten som den står på. 
Jeg synes ellers at kaka har lett for å dette sund.)
 Mens kaka ennå er varm,
prikkes den med en bakepinne, så det blir masse små hull.
Hell over sitronsaften av 1 sitron.
Avkjøl kaka helt.
 Sett et fat over kaka og vend den rundt.
Ta av bakepapiret.
 Lag melisglasur av melis og sitronsaft.
Lag den så tykk som du vil.
Jeg liker å ha den ganske tykk, sånn at jeg må stryke den utover kaken med en kniv.
Sitronkaken holder seg saftig og god i mange dager, 
oppbevar den kaldt under tett lokk.
Skal den fryses, bør den fryses uten glasur.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

10 tanker om “Sitronkake