Grys gulrotkake:
4 egg
2 dl rapsolje
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
1 dl havrekli
2 ts bakepulver
1 ss kanel
1/4 ts salt
2 ts vaniljesukker
2 store revne gulrøtter
+
ostekanelkrem (se under)
7 små fondant/marsipan gulrøter til pynt(se her)
Ha alt i en bakebolle,
rør til alt er blandet.
Enkelt og greit!
Enkelt og greit!
Sett ovnen på 200 g.
Fordel deigen i to 24 cm bakeformer,
smør formene i bunnen og legg i bakepapir.
Stek hver form i ca 20 min,
smør formene i bunnen og legg i bakepapir.
Stek hver form i ca 20 min,
sjekk med en bakepinne
*
(Eller ha all deigen i ei 24 cm bakeform, stekes ca 40 min.)
Avkjøl kakene før de tas ut av formene.
Legg den ene bunnen på et kakefat.
(Evnt. del kaka i to og legg den ene delen på kakefat. )
Kanelostekrem:
100 g ferskost
200 g soft margarin
350 g melis
2,5 ts kanel
*
Ha kald ferskost, benk-mykt margarin,
(benk-myk= legg margarinen på kjøkkenbenken i mins 1 time)
melis og kanel i en piskekumme,
(benk-myk= legg margarinen på kjøkkenbenken i mins 1 time)
melis og kanel i en piskekumme,
og pisk til det blir en tykk krem.
Det tar minst 5 min.
Legg 1/3 av kremen på kaka og smør utover.
Legg over den andre kakedelen.
Smør et tynt lag med ostekrem over.
Ha resten i en sprøytepose med selvvalgt tipp.
Sprøyt snurrer langs kanten.
Lag 7 små gulrøtter se her
del av toppen av den ene.
Legg gulrøttene rundt,
og den som er kuttet, i midten.
Oppbevar kaken kaldt under kake-lokk.
Den holder seg fint i ei uke.
Den er også fin å fryse.
I really like what you guys are usually up too. This sort of
clever work and exposure! Keep up the awesome works guys I've incorporated you guys to my blogroll.
Also visit my web page ; http://pixocool.com
Så deilig det så ut 🙂 Den skal prøves! Men ett lite spm, hva er Kli?
Kjempe fin blogg 🙂
og hvor får jeg kjøpt det? Kli altså 🙂
Regal Kruskakli, får kjøpt på alle matbutikker.:)
So beautiful AND delicious! I love the swirls and carrots! Thanks for linking up.
Love it!
🙂
veldig fin kake
Takk! 🙂