Hummer i klarnet smør og hummerrøre


 Hummer smaker godt naturell,
men  det kan også lages de lekreste retter av den.

 To kokte hummer.
 Vri av hodene, snu halen og skjer over skallet
med en skarp kniv.
Dra ut hummerkjøttet.
Ta av de to store klørne,
Knus de med baksiden av en stor kniv.
(jeg ser på bildet at jeg har snudd den spisse siden ned, den skal være opp :))
 Hummer i klarnet smør og hummerrøre:
forrett til minst 4, koserett til 2
Hummerkjøtt fra 2 hummer
100 g godt smør
1 nektarin
1 tomat
50 g kremost natrurell
4 ss fløte
saft av 1/2 sitron
en liten bunt gressløk
salt og pepper
 Klarnet smør:
Smelt 100 gram smør i en kasserolle, la det koke godt opp.
Ta av alt skummet som flyter på toppen.
Hell forsiktig det klare smøret i en kopp, 
det siste uklare helles ikke med.
Hell det klare smøret i en ren kasserolle.
 Varm det forsiktig opp, og ha i de to hummerhalene
 og kjøttet fra to klør. Sett det til side.
Skjær resten av hummerkjøttet i små biter.
 Rør sammen osten og fløten, ha i det oppkuttede hummerkjøttet.
Sitronsaft, oppkuttet gressløk og oppkuttet tomat uten innmat,
røres inn.
 Nektarien kuttes i små biter og røres inn, 
ta av litt gressløk, nektarin og tomat til pynt.
Til sist smakes det til med salt og nykværnet pepper.

Legg opp hummerrøre på fat, legg biter av  hummeren som er varmet i smøret over.
Pynt med gressløk, nektarin, tomat og hell litt av det klarnede smøret over.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Hummer i klarnet smør og hummerrøre