Bakt makrell og lun potetsalat er sommermat.
Potetsalaten lages ferdig hjemme,
lag ferdig pakker med makrell i aluminiumsfolie.
Ta alt med ut, legg makrellpakkene på grillen, eller rett på bålet,
Bakt makrell:
pr porsjon
ca 300 g makrellfile
1 ss godt smør
2 skiver sitron
litt urter persille/dill/løpstikke/timian
salt og pepper
1 stk aluminiumsfolie
Filiter makrellen,
ta ut alle beinene med en pinsett.
Del den i biter av ca 10 cm.
Legg makrellbitene på et stykke aluminiumsfolie.
fordel smøret utover i små biter,
legg på sitronskiver.
Dryss over finhakkede urter, salt og pepper.
Brett sammen folien, så pakken blir tett.
Legg den kaldt til den skal bakes/grilles.
Lun potetsalat:
pr porsjon
200 g potet i skiver
50 g tomat i biter
1 skive fenikkel
1-2 skiver rød løk
1/2 hvitløkfedd
1 ss gressløk
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
salt og pepper
*
Del opp poteten i skiver,
kok den i lettsaltet vann, til den er mør.
Hell av vannet.
Kutt opp løk, tomat, fenikkel, hvitløk, gressløk
og ha det i en bolle. Hell i sitronsaft og olje.
Hell den varme nykokte poteten i bollen.
Rør lett, smak til med salt og pepper.
Potetsalaten smaker best lun,
men er også god kald.
Stek makrell pakkene på bål, grill eller stekeovn (200 g)
i ca 12 min. Sjekk om den er gjennomstekt.
Deilig sommermat! 🙂
Det aå aldeles nydelig ut :)). ..men er det mulig å få makrell på kroken her i Skjærstadfjorden? Fikk virkelig lyst på helt fersk og hjemmefisket makrell :)).
Vet ikke om de fisker makrell i Skjærstadfjorden.
Jeg kjøpte den på ICA på Fauske. 🙂