Kongekrabbe på blomkålmos:
Kosemat til 2 personer eller forrett til 6.
500 g ferdigkokte kongekrabbeklør
4 plommer
1 vårløk
1/2 blomkål
dill
2 ss smør
1/2 dl fløte
*
dill, lime og lodderogn
*
dill, lime og lodderogn
Kok blomkålen i lettsaltet vann, 1 l vann+1ts salt,
til det er mørt. Hell av vannet og mos blomkålen,
tilsett 1 ss smør og 1/2 dl fløte.
Rør godt, bruk gjerne en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Vask og del opp plommene i båter, vask og del opp vårløken.
Varm opp 1 ss smør på ei stekepanne, ha i løk og plommer.
Brun plommer og vår løk lett.
Brekk klørne i mindre biter.
Klipp opp på undersiden med en grov saks.
Ta ut krabbekjøttet så helt som mulig.
Del det opp i litt mindre biter.
Lrgg først 2 ss blomkålmos opp midt på fatet,
smør det utover til en sirkel. Legg på krabbekjøtt.
Strø plommer og vårløk , dill litt lodderogn over.
Legg en limebåt på fatet.
Press limesaften over krabbekjøttet.