Prinsesseboller er mindre enn skolebrød og mye søterer.
Når man baker prinsesseboller er det ekstra stas å få hjelp av
Prinsesseboller:
32 stk
1/2 l melk (fingervarm)
ca 1 kg hvetemel, vi brukte litt mindre
100 g sukker
100 g smeltet smør
1/2 ts salt
50 g gjær
1/2 pakke vaniljekrem (Piano)
*
melis
vann
perlesukker, gjerne rosa og hvitt
Hell lunken melk, smeltet smør, sukker, hvetemel og
tørrgjær i en bakebolle.
La maskinen kna deigen i minst 5 minutter.
Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse (ca 40 min).
Del deigen i 32 like deler.
Smør muffinsformer med olje,
rull runde boller og ha de i formen.
Lag en fordypning i hver bolle.
Ha ei stor teskje vaniljekrem i hvert hull.
Bolene blir like fine uten form,
sett de da på ei bakepairkledd bakeplate.
Hev bollene i minst 30 minutter.
Stekes midt i oven i 15 – 20 min 200 grader.
Bolene skal være lys brune.
***
Rør melis og litt vann til litt tykk glasur.
Ha glasur rundt vaniljekremen,
og dypp den i perlesukker.
***
***
Søte deilige prinsesseboller. 🙂
*
Skal bollene fryses, fryses de uten glasur.
Vann i munnen! 🙂
Fantastisk fin matblogg du har !!!
Alle de lekre oppskriftene og flotte bildene !!!
Her er det jammen mye å hente av inspirasjon og oppskrifter !
Tusen takk ! 🙂
Takk for koselig kommentar! 🙂