Lammebog på en seng av poteter, søtpotet, sellerirot og persillerot,
Lammebog på søte røtter:
4 porsjoner
1 lammebog ca 1,2 kg
6 poteter
2 søtpoteter
1 sellerirot (1/2 vist den er stor)
2 persillerøtter
1 hel hvitløk
4 kvister med fersk rosmarin
0,5 dl flytende honning
0,5 dl olivenolje
salt og pepper
Skrell potet, løk og røtter.
Del de opp i avlange båter.
Ha alt i langpanna eller ei stor ildfast form.
Bland olje og honning.
Hakk opp 2 hvitløkbåter og 1 kvist med rosmarin.
Bland alt pluss 1 ts salt og 1/2 ts grovmalt pepper.
Hell over og bland.
Bruk hendene å gin røtter og poteter godt inn.
Gni inn lammebogen med salt og pepper.
Lag små lommer/hull med den spiss kniv,
og dytt inn biter av hvitløk og rosmarinblader.
Legg bogen oppå
og sett et steketermometer i den tykkeste delen.
Stekes i forrvarmet ovn på 175 grader, i ca. 50 minutter.
Eller til termometeret viser 70 grader. Pass på!
Kjenn etter om grønsak/potetene er møre.
Ta ut bogen og la den hvile i minst fem minutter før den skjæres i.
Eller til termometeret viser 70 grader. Pass på!
Kjenn etter om grønsak/potetene er møre.
Ta ut bogen og la den hvile i minst fem minutter før den skjæres i.
Del bogen opp i skiver/biter
og server de honningsteket potetene og røttene til.
*
Tips: Se denne nyttige linken om tilberedning av lammekjøtt her
Heya i'm for the first time here. I found this board and I in finding It really helpful & it helped me out much. I'm hoping
to provide one thing again and help others such as you aided me.
My page : http://smartsass.info
Etter en del år med trender på internasjonal mat som sushi, tapas og pasta, er det så godt å gå tilbake til sine nordiske røtter og lage tradisjonell mat. Det ser ut til at sushi er litt på vei ut, og det er kulere å lage fårikål. Det er utrolig morsomt fordi norsk husmannskost bør absolutt ikke være kjedelig. Så hadde jeg hatt stor nok ovn, hadde jeg helt klart laget dette til søndag! 😀
Hei Gry.
Jeg vil takke deg for en super matblogg, med mange gode utprøvde retter 🙂 Jeg er nå blitt 37 år, men er fortsatt håpløst slave av oppskrifter. Har aldri vært noe intressert i matlagning, og gjør det mest fordi jeg må lage mat til familien. Men må jo sies at jeg er glad i å spise den 🙂 Tråler ofte nett for oppskrifter og har vært innom MANGE blogger, men ender alltid opp tilbake til din. Du har en god og "jordnær" blogg, om jeg kan kalle den det. Mange blogger inneholder oppskrifter med ingridienser som nesten ikke er mulig å få tak i, og for ikke å snakke om all super mat og raw food. Mat har blitt mote og orker ikke henge på den bølgen. Da er det bedre med god gammel "husmannskost". Elsker at oppskriftene dine er så lette å følge, selv for meg som ikke er noe kjerringemne på kjøkkenet.
Så fra hele familien: TAKK FOR MATEN 🙂
Utrolig hyggelig tilbakemelding, tusen takk! 🙂
Hei, Gry!
Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
Hilsen Magne i VG
Så hyggelig Magne, takk! 🙂
Takk Gry, nå vet jeg hva det skal bli til middag på søndag:-) Det ser fantastisk godt ut.
Takk Gitte! 🙂
Ale smaczne..:)
🙂