Safranboller:
32 stk
5 dl helmelk
150 g smeltet smør
1 egg
1 dl sukker
15 dl hvetemel + litt til utbaking
50 g gjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
1/2 ts safran + 1 ss kokende vann
Ha safranen i et eggeglass, hell over i ts kokende vann.
Ha gjær 2 ts av sukkeret og 1 dl av melken fingervarn i en kopp,
rør om å la gjæren boble opp til dobbel størrelse.
Ha egg, safran,salt og sukker i bakebollen.
Smelt smøret og hell det i melken.
Varm opp til det er fingervarmt.
Bland bakepulveret i mele.
Ha smørmelken, gjær og melet i bollen.
Kna deigen i kjøkkenmaskinen eller for hånd i minst 5 minutter.
Legg plast og så en kjøkkenhånduk over bollen og sett den lunt.
La den heve i ca 45 min eller til dobbel størrelse.
Ha mel på deigen og hell den på kjøkkenbenken.
Del opp i 32 deler eller 16 små og 8 store…
Smør to ildfaste former godt med smør.
Rull ut boller og sett de i formene.
strø på mel og sett de til heving under plast.
Hev de til de er blitt dobbelt så store, gjerne en time.
Stekes i forrvarmet ovn 200 grader i ca 20 minutter.
****
La bollene avkjøles litt før de tas ut av formen.
Pynt gjerne med rød sløyfe og edelgran, vist de skal serveres på julebordet.
Great weblog right here! Also your site so much up fast!
What web host are you the use of? Can I am getting your affiliate link on your host?
I want my website loaded up as fast as yours lol
Here is my web-site : wine labels
åh va gott de ser ut,underbara bilder.