Makroner kan man bake en stor porsjon av nå,
Makroner:
ca 24 (altså 48 halve)
60 g eggehvite (ca 2 egg)
+ 60 g eggehvite(ca 2 egg)
150 g fin malte mandler (eller ferdigkjøpt mandelmel)
150 g melis
150 g sukker
50 g vann
35 g sukker
litt matfarge og kakao
Jeg delte makron deigen i to og farget den ene med
blå matfarge (bare litt) og den andre delen med 1 ts kakao.
Så laget jeg samme deigen en gang til delte den i to,
og farget en med litt gul matfarge og den andre med rosa matfarge.
*
Denne gangen kjøpte jeg ferdig mandelmel og brukte det.
Sprøyt makronmassen på bakepapir eller som her på
en makronmatte.
Denne gangen ventet jeg i to timer før jeg stekte makronene.
Det er viktig at de får en hinne før de stekes.
Makronmatten krever litt lengre tid i ovnen.
Jeg stekte makronene i 160 grader, i 20 minutter.
24 gule + 24 rosa
+ 24 lys brune + 24 blå halve makroner.
Makronfyll:
400 g mykt smør (la det stå på benken i to timer)
400 g melis
rosa, gul, blå matfarge
1 ss kakao
bringebæressens, sitrondråper, bubbelgumsmak
*
Pisk smør og melis til en myk hvit krem (5 min)
Fordel fyllet i 4 boller.
Sikt 1 ss kakao i den ene, og bland godt.
Tilsett blå farge og bubbelgumsmak i en,
rosa og bringebær i en,
og gul og sitron i den siste.
Bland godt.
Smør gul krem på de gule makronene,og sett de sammen.
Gjør det samme med blå, rosa og brun…
Legg de i en tett boks, som oppbevares kjørligt.
Husk å ta de ut en time før de skal serveres.
Eller kjøp makronesker på Panduro.
Så kan du gi bort makroner i gave.
Her har jeg printet ut min egen logo, og limt på.
.
Dette var jo bare digg!
Jeg har prøvd meg på makroner to ganger – første gangen gikk det sabla fint, den andre – ble bare suppe.., men er på tide å teste igjen 🙂
Siden du bruker den matten tror jeg at jeg skal få meg en slik! Sabla praktisk og lettvint!
Takk for ny inspirasjon – også så flott i eske med egen lapp – kjempefint alt sammen Gry!!
Juleklem fra Lokki ❥
Heisann! Er innom bloggen din daglig og jeg blir like inspirert hver gang! Du er så utrolig dyktig og det er koselig å se dine prosjekter.
Jeg har bakt makroner en gang uten å ha smakt det før, jeg ble kjempeskuffet da det var veldig søtt, men etter dette innlegget må jeg prøve en gang til. Så moro med ulike fyll og smaker – ser jo artig ut når du gjør det:)
Ha en koselig kveld!
hei!
så utrolig flott ut 🙂
hva slags mandelmel har du brukt?
hilsen liv.
Hei Gry, for en produksjon! Jeg bruker kun din metode for den blir vellykket hver gang. Men så mange på engang. Det står respekt av. Jeg håper at du fortsetter i 2013. God jul til deg fra Trondheim.