Glutenfrie pepperkaker:
100 g smør
2 dl sukker
4 ss sirup
1 ts nellik
1 ts ingerfær
2 ts kanel
1 pose glutenfri melblanding (Toro-374 gam)
+ mer glutenfritt mel til utbaking
2 ts hjortetakksalt
Bland sukker, smør, sirup og krydder i en kasserolle.
Smelt det over svak varme.
Avkjøl massen til den er fingervarm.
Rør inn eggene.
Bland inn hjortetakksaltet i det glutenfrie melet.
Rør det inn, så det blir en glatt deig.
Legg deigen i plastfolie,
og legg den kaldt til neste dag.
Ta ut halve deigen av gangen.
Kjevel den ut med glutenfritt mel.
Stikk ut kaker.
Legg kakene på bakepapirkledd stekebrett.
Stek de i forrvarmet ovn 180 grader til de er lys brune.
5-7 minutter, pass på!
Avkjøl kakene litt før de tas av stekebrettet.
PYNTING:
***************
Glasur
Sprøyteposer
Sprøyteposer
sukkerpynt
fondant
**
**
Glasur:
1 eggehvite
300-400 g melis
1 ts sitronsaft
matfarge
*
Pisk glasuren i kjøkkenmaskinen i minst 5 minutter,
til den blir blank og tykk.
Pisk glasuren i kjøkkenmaskinen i minst 5 minutter,
til den blir blank og tykk.
Bland farge i noe av glasuren og ha den i sprøyteposer.
Skal kaken dekkes med fondat ,
stikkes den ut med samme forma som du stakk ut kaka med.
Lim den fst med litt glasur og pynt med sukkerperler
og glasur.
Her er litt forslag til pynting.
***
***
Legg kakene i tett boks.
Ja det der fikk du også til!!
Jag hadde en katastrofe (OM man kan bruke et så sterkt ord om pepperkakebaking….?) I alle fall – jeg fikk det ikke til med en oppskrift jeg hadde, genistreken din er nok å smelte smøret SAMMEN med krydderiene, sukkeret og sirupen – ja det er noen som tenker genialt altså!
Takk for kjempetips!!
En kan ikke gi seg vet du, så dette må prøves!!
Varmt takk for at du også har slike alternativer, synes nå du er sabla allsidig!!
Juleklem fra Lokki ❥
So cute and I love gingerbread! Thank you for coming to my link party!
så herlig med glutenfrie julebakst idèer:)! De pepperkakene så helt normale ut så dette ser jo overkommelig ut:)! Hilsen Iren:))