Rullekake:
3 egg
70 g sukker
70 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
*
ca 2 ss sukker
4-5 ss syltetøy
(her er det brukt bringebær)
Pisk sammen sukker og egg til en luftig eggedosis.
Sikt i mel og vaniljesukker og bland det forsiktig inn.
Smør utover røra på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek den midt i ovnen,
i forvarmet ovn 220 g i 5-6 minutter.
Kaka skal være lett gylden…
*
Mens kaka steker,
legger du en kjøkkenhåndduk på benken.
Legg bakepapir eller matpapir oppå,
og strø et fint lag med sukker utover.
*
Ta den ferdige kaken ut av ovnen,
og vend den med toppen ned
på det sukkerstrødde papiret.
Ta forsiktig av bakepapiret,
vent i ca 8 minutter til kaka er kald.
Smør syltetøyet utover kaka.
Rull kaken sammen.
Rull papiret utenpå den ferdige kaken,
og rull kjøkkenhåndduken utenpå.
Legg rullekaken kaldt til den skal serveres.
Skjær kaken i ca 2 cm skiver og server.
*
Tips: Legger du en kremtopp,
og litt fersk frukt/bær på toppen
får du en deilige porsjons bløtkaker.