Torsk i form:
4 porsjoner
800 g torskefilet
1-1/2 boks Creme Fraiche
50 g smør
1 lime
1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløk fedd
2 store eller 6 små gulrøtter
4-6 asparges
2 store never babyspinat
litt olivenolje
salt og pepper
Rens og del opp gulrøtter i staver.
Del aspargesen i biter.
Ta bort beinene fra fileten og del den i serveringsstykker.
Hell litt olivenolje i ei ildfast form,
legg over gulrøtter, asparges og spinat.
Plasser fiskebitene oppå.
Krydder med salt og grovmalt pepper.
Skjær hvitløken i tynne skiver, legg den og
biter av smøret oppå fisken.
Press limejuice over fisken og fordel Creme Fraiche
i mellom fiskebitene.
Stek fiskeformen i forvarmet ovn 200 g i 20 minutter.
Kjenn etter om fisken er ferdig.
Sett formen et par minutter under grillen,
så den får en lett gylden farge.
Server fisken med godt brød,
Eller server poteter til.
Denne skal virkelig prøves!
Er veldig glad i bloggen din. Har funnet masse inspirasjon her inne.
mvh Hildegunn
Tak for oppskrift, den skal prøves på fisketirsdag. <3
Takk for supert middagsforslag! Det falt i smak hos liten og stor 🙂
Så flott! 🙂