Appelsinfromasj er en enkel og grei dessert.
Appelsinfromasj:
4-5 porsjoner
2 appelsiner(eller 1 appelsin og en sitron)
2 dl fløte
3 egg
60 g sukker
5 plater gelatin
*
til pynt
1 appelsin
1 dl kremfløte
Legg gelatinen i bløt i et glass med kaldt vann,
Rasp skallet av den ene appelsinen, bare det orange.
Press ut saften fra to appelsiner.
Varm appelsinsaften og ta gelatinen ut av vannet,
og smelt den i appelsinsaften, ha i appelsinskallet.
Pisk krem av fløten.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland eggedosisen i kremen.
Rør forsiktig inn appelsingelatinen.
Hell fromasjen i en glassbolle.
Sett den kaldt i minst 2 timer før den skal spises.
Pynt med appelsinskall,
appelsinfileter og pisket krem.
Vil du ha den mer syrlig,
byttes et av appelsinene ut med en sitron.