Red velvet cupcakes med cream cheese frosting.
Eller på godt norsk…
Red velevet cupcakes:
12 stk
140 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
110 g smør, mykt
140 g sukker
1 egg
1,25 dl fløte
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts rød matfarge, eller til du synes du har fått ønsket farge
*
Pisk sammen smør og sukker, tilsett egget.
Sikt mel, kakao og bakepulver i og rør.
Pisk til sist inn fløten og ønsket mengde farge.
Stekes i muffinsformer 3/4 fulle, 180 grader forvarmet ovn
i 15-20 minutter, pass på, sjekk med en bakepinne.
Avkjøles på rist.
Cream cheese frosting:
til 12 cupcakes
60 g usaltet smør, mykt
120 g kremost, kald
1 ts vanilje ekstrakt
480 g melis
*
Pisk smør, ost og vanilje til det er lett og luftig.
tilsett gradvis melisen, pisk til det blir en tykk og kremet konsistens.
(denne kremen kan oppbevares i 3-4 dager i en tett boks
i kjøleskapet)
Fyll frostingen/toppingen i en sprøytepose med tipp.
Sprøyt i en spiral begynn ytterst.
***
Frostingen skal være hvit og luftig.
Nå kan man ha på valgfritt støssel.
***
***
*
Til påske kan vi jo pynte med
egg av fondant.
Påske pyntet cupcakes.
De så gode ut…….men ingen i huset likte de 🙁 brukte konditorfarge -2 flasker men gå så og si ingen farge…..følte de kunne vært myyyyyye søtere ……??
Uff, så dumt! Mine ble veldig gode, både store og mine små tantebarn likte de godt… Men jeg brukte gelefargen fra wilton. Kanskje 2 flasker konditofarge gjorde de litt bitre.. Jeg har brukt ei Amerikansk oppskrift, den er ikke så søte siden de har søt og mektig tipping. Våre norske muffins er mye søtere.
Ønsker deg ei god påske!
å de så utrolig gode ut,må nok prøve å lage disse en dag.ha en finfin påske klem hege
Fin påske til deg og! Klem tilbake. 🙂
Fantastisk fin blogg du har !!!!!
Alle de flotte bildene !!! Lekre matretter !!!
Legger dei i favorittfeltet mitt.
God påske !
Tusen takk!
God påske til deg! 🙂
kan man bruke rød konditorfarge?
Ja det kan du, den er litt svakere enn pulver eller gelefargen, men det går greit.
De har så lekker farge 🙂 Nydelige muffins
🙂