Kebab (Tyrkisk kebab)


Deilig saftige kebaber servert med
  pidebrød, hvitløksdressing, grillet tomat, paprika og rødløk.

 Kebab (Tyrkisk kebab):
2 -3 porsjoner
400 g malt lammekjøtt eller kjøttdeig
1/2 løk
1/2 ts chilliflak
1 ts spisskummen
1/2 ts allehonde
nykvernet pepper
salt
olje 
 Ha kjøttdeigen i en bolle og riv løken i.
Knus krydderet i en mørtel og rør det i kjøttdeigen.
 Form kjøttdeigen til ca  2×10 cm kebaber.
Sett de på grillspyd og grill de i 5-6 minutter på hver side,
eller legg de i en ildfast form,
 og stek de i ovnen 200 grader i ca 10-15 minutter.
 Tilbehør:
1  rød løk
1 rød paprika
2 store eller 8 små tomater
Salt, pepper og olje
*
Del opp løk paprika og tomater.
Ha alt i ei ildfast form.
Hell over olje og krydder med salt og pepper.
Stek formen i ovnen 200 grader sammen med kebabene, 10-15 min.
 Hvitløksdressing:
Riv et hvitløksfedd og rør det inn i 1,5 dl
rømme/creme fraiche eller yoghurt.
Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft.
 Grønnsakene skal være saftige,
 og kebaben gylden.
Server kebaben, grønnsakene og dressingen med pidebrød (oppskrift her)


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Kebab (Tyrkisk kebab)