Sunne energibarer:
12- 16 stk
12-14 dadler
1 dl tranebær
4 dl havregryn (lettkokte)
1 dl blandet frø soslsikke/sesam/lin/gresskar
3-4 ss av bløtleggingsvannet
+
matpapir og hyssing
Del dadlene i to og fjern steinene.
Legg dadler og tørkede tranebær i bløt i 2 dl kokt vann.
La de ligge i bløt i ca 1 time.
Mål opp havregryn og frø.
Varm opp stekepanna og tørrstek frø og gryn under omrøring,
til de får litt farge, ca 5 min på middels varme.
Behold 3-4 ss av vannet som dadlene ligger i, kast resten.
Ha dadler 3-4 ss av vannet og tranebærene i en blender.
Kjør blenderen så du får en fin masse.
Bland massen i havregryn og frø.
Legg bakepapir i ei form
ca 25×15 cm og hell massen i.
Glatt ut så den blir jevn.
Sett forma til kjøling i minst 1 time.
Del opp i like store biter.
Klipp opp matpair, og pakk inn hver bar.
Knytt en hyssing rundt hver pakke.
Oppbevar barene i kjøleskapet inntil en uke,
eller frys de ned, og ta ut en og en, etter behov.
Tips: du kan tilsette hakkede nøtter, mandler,
mørk sjokolade, tørket aprikos og eller rosiner.
Bare prøv deg frem til det du liker best.
De ser kjempegode ut. også mye penger å spare:)
De ser kjempegode ut. også mye penger å spare:)
Ja det er sant Ane! 🙂