Hvetekringle med kardemomme og sjokolade


 Deilig hjembakt hvetekringle med sjokoladefyll!

 Hvetekringle med kardemomme og sjokolade:
3 dl melk
200 g smeltet smør
1/2 dl sukker
12 dl hvetemel
50 g tørrgjær
2 ts bakepulver
1-2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
+
200 g sjokolade
100 g mandelflak
egg til pensling
 Bland det smeltede smøret i melken, så den blir lunken.
Rør inn egget.
Bland sammen mel, kardemomme, salt, gjær og sukker i en bakebolle.
Hell melkebalndingen i melet og elt  i en maskin i minst 5 minutter.
 Hev deigen i ca 45 minutter.
 Rull ut deigen til ei lang pølse og kjevle den utover .
 Hakk opp sjokoladen og strø den utover deigen.
Rull deigen sammen til ei lang pølse.
 Legg et bakepapir på ei stekeplate og form ei kringle av deigen.
 Pisk sammen egg og pensel det på kringla.
Strø mandelflak på toppen.
Hev kringla under en ren kopphånduk i ca 40 minutter,
eller til den er hevet til dobbel størrelse.
 Stekes 20-25 min 200 grader.
Sjekk at den ikke blir for brun,
 den skal være godt stekt men ikke brent.
Avkjøl kringlen på rist.
Server kringlen nybakt,
 i store stykker.

Den er også fin og fryse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.