Blåbærmuffins med sitrongalsur


Bak superenkle blåbærmuffins! 🙂

 Blåbærmuffins med sitronglasur:
18-20 stk
2 egg
2 dl sukker
1/2 ss vaniljesukker (gjerne hjemmelaget)
1,5 dl melk
50 g smeltet smør
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g blåbær (ferske)
*
Sitronglasur + pynt:
saften av 1/2 siton
1-2 dl melis
2 kiwi
ca 40 blåbær
+ melis til å drysse over
 Rør sammen egg, sukker og vaniljesukker.
Ha i melken som er blandet med det smeltede smøret,
og melet som er bladet med bakepulveret.
Rør til alt er blandet.
 Ha 20 papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.
Legg 2 blåbær i hver muffins.
Stek kakene i ca 12 minutter på 200 graders forvarmet ovn.
 Skrell kivien of del den i biter.
 Avkjøl de ferdige muffinsene på rist.
 Rør sammen glasuren, den skal være ganske tykk.
 Legg en teskje glasur på hver muffins,
  legg på blåbær og kiwi.
 Dryss på med litt ekstra melis
Skal du fryse kakene, fryses de uten melisglasur og pynt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Blåbærmuffins med sitrongalsur