Rømmegrøt


Rømmegrøt.

 Rømmegrøt:
4-6 personer
6 dl Seterrømme
3 dl hvetemel
1,5 dl Helmelk
1/2 ts salt
*
tilbehør:
kanel og sukker
rød saft
 Ha rømmen i en stor kasserolle og kok den opp på middels varme.
Sett på lokk og kok i 8-10 minutter.
 Ta kasserollen av plata og rør inn 1 dl siktet hvetemel.
Rør godt og sett den tilbake på plata.
La den småkoke på svak varme, rør litt av og til.
Når smøret pipler ut, tas det ut med en skje og holdes varmt
i en liten kasserolle.
Jeg fikk ca 1 dl smør.
 Rør inn resten av melet,
og spe med melken, litt av gangen.
Varm gjerne melken først, så går det lettere.
Grøten skal bli glatt og uten klumper.
(Får du den ikke klumpfri,
 kan du piske den glatt med en stavmikser.)
La grøten småkoke på svak varme i ca 5 minutter.
Rør hele tiden….!!!!
Smak til med litt salt.
Synes du grøten er litt for tykk, kan du spe med litt mer melk.
 Server rømmegrøten med kanel, sukker og smøret.
 ***
Server rød saft til. 🙂
Server gjerne spekemat ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.