Pavlova:
4 eggehviter
250 g sukker
1 ts sitronsaft
2 ts maisennamel
*
Pisk hviter og sitronsaft stive, ha i litt og litt sukker mens det piskes godt.
Vend til sist i maisennamelet.
Legg marengsen på en bakepapirkledd stekeplate,
bruk en slikkepott og form det som en sirkel på ca 24 cm.
Stek marengsen i forvarmet ovn 120 grader i ca 20 minutter,
sett varmen ned til 100 grader og stek den i 50 minutter.
La den gjerne tørke i ovnen til den er kald.
La den gjerne tørke i ovnen til den er kald.
Pavlovaen skal være litt bløt inni.
Topp:
3 dl fløte
lime curd (oppskrift her)
1 kurv jordbær
skall av 1 lime
Del opp jordbærene og rasp det grønne skallet av 1 lime.
Plasser den kalde pavlovaen på et serveringsfat.
Pisk krem og bre den utover pavlovaen.
Legg lime curd over kremen og så jordbærene.
Strø over limeskallet.
Pavlovaen bør serveres nylaget.
Server gjerne en god kopp kaffe til og kos deg.
Okai, denne må lages.
I fjor sommer fant jeg ut at av eggegulene kunne jeg lage en liten gul krem til å ha under kremfløten. Nå tenker jeg at i den kremen kan jeg ha limejuice. Nice. (+ raspet limeskall til pynt 🙂
Takk for god inspirasjon til enhver tid : )
Takk for koselig tilbakemelding! 🙂
Flott blogg som jeg følger videre!
Anne
Velkommen som følger! 🙂