Sommermaten skal være enkel og god.
Grill kjøttdeig på spyd og server salat til.
Grillspyd med kjøttdeig:
pr person
200 g kjøttdeig/karbonadedeig
1/4 ts gurkemeie
ca 1/2 ts chili
ca 1/2 ts hvitløk
litt salt og pepper
1 ss persille
litt olje
Hakk chili, hvitløk og persille.
Rør det sammen med kjøttdeig, salt, pepper
og gurkemeie, til det blir en seig masse.
Form massen rundt grillspydet.
Bruker du grillspyd av tre, må de ligge i bløt før de brukes.
Legg spydene på et stykke folie og pensel dem med litt olje.
Grill spydene på varm grill i ca 3 minutter på hver side.
Coscossalat:
pr person
1/2 dl coscos
1/2 dl kokende vann
1/2 nektarin
1 ss hakket mynteblader
litt salt
grovmalt pepper
1/2 ss olivenolje
1 ts sitronsaft
*
Hell kokende vann over coscosen.
La den stå og svelle til den er avkjølt.
Hakk opp mynte og del opp nektarin.
Bland alt lett og smak til med salt og pepper.
pr person
1/2 dl coscos
1/2 dl kokende vann
1/2 nektarin
1 ss hakket mynteblader
litt salt
grovmalt pepper
1/2 ss olivenolje
1 ts sitronsaft
*
Hell kokende vann over coscosen.
La den stå og svelle til den er avkjølt.
Hakk opp mynte og del opp nektarin.
Bland alt lett og smak til med salt og pepper.
Server gjerne litt yoghurt til.
Tips: det finnes glutenfri coscos på enkelte butikker og helsekost.
Nam! Ikke så lenge siden vi spiste noe lignende selv. 🙂