Bernhards jordbærfromage
serveres i glass med krem og jordbær på toppen!
Bernhards jordbærfromage:
til minst 6 personer
1/2 liter jordbær + noen til pynt
2 dl tykk yoghurt
2 dl fløte + 1 dl fløte til pynt
2 egg
5 plater gelatin
1-2 dl sukker
(er jorbærene søte trenges det ikke så mye sukker)
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Rens jordbærene og mos dem godt.
(Bernhard bruker bestemors potetstapper for å mose med.)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Hell av vannet og smalt gelatinen i microbølgeovnen (30 sekunder)
eller over vannbad.
Hell gelatinen i jordbærmosen og rør godt.
Pisk krem av fløten.
Bland sammen krem, eggedosis, yoghurt og jordbærmos.
Rør lett så alt blir blandet.
Hell over fromasjen i porsjonsglass.
Pisk krem av resten av fløten og sprøyt på.
Legg en jordbær på toppen.
Sett fromasjene kaldt til de skal spises.
Fromasjen kan også helles i en stor skål
og pyntes med jordbær og krem.
Det var inte bara fromagen, vilka härliga sallader också.
Du måste vara duktig på allt Gry, och
allt ser så läckert ut.
tack skall Du ha.
Takk for din søte kommentar!
Den setter jeg stor pris på! 🙂