Denne bærpaien er kjempe-enkel å få til.
Mine flinke tantebarn og barnebarn laget den helt selv,
det eneste jeg trengte å gjøre var å steke den.
Enkel smuldrebærpai:
ca 5 dl bær
5 dl vaniljekrem
2 dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl havregryn
100 gram mykt smør
Plukk ca en 1/2 liter med bær, her kan du blande sammen flere sorter,
eller bare bruke en sort. Vi brukte jordbær, blåbær og litt multer.
(frosne bær kan også brukes)
Bruker du jordbær må de deles i biter.
*
Hell vaniljekremen i en ildfast form.
Ha bærene over og bland forsiktig.
Bland sammen smuldredeigen med fingrene,
hvetemel, havregryn, sukker og mykt smør.
Fordel smuldredeigen jevnt over bær og vaniljekremblandingen.
Nå er paien ferdig til å stekes, så her må en voksen ta over.
Sek paien i forvarmet ovn 200 grader i ca 30 minutter.
Paien skal ha blitt gylden på toppen.
Server paien lunken sammen med vaniljeis.