Formkake med yoghurt og blåbær


 Deilig saftig formkake med yoghurt og blåbær.

 Formkake med yoghurt og blåbær:
2 dl sukker
3 egg
2 dl yoghurt (helst tykk gresk type)
1,5 dl rapsolje
5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 dl blåbær
4 ss perlesukker
 Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland i yoghurt og olje.
 Bland sammen mel og bakepulver,
vend det forsiktig inn samtidig med blåbærene.
 Hell røra i ei form som er kledd med bakepapir.
ei rund form 24 cm eller 25 cm x 35 cm.
Strø over perlesukker.
Stek kaken i ca 25 minutter 200 grader, 
prøv med en bakepinne om den er ferdig stekt.
 Avkjøl kaken.
 Ta kaken ut av formen
 og del den i biter.
Kaken holder seg godt i tett boks i flere dager.
Den er og fin og fryse.
Tips! Dobler du oppskriften kan du steke den i langpanna.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Formkake med yoghurt og blåbær