Suksessterte med bringebær:
Her er oppskriften i min gamle kokebok
oppskriften jeg fått av min mor.
fremgangsmåten min er litt annerledes.
Suksessterte:
200 g malte mandler
200 g melis
1/2 ts bakepulver
5 eggehviter
Krem:
2 dl fløte
150 g sukker
5 sammenpiskede eggeplommer
150 g mykt smør
1 ts vaniljesukker
+
300 g ferske bringebær
litt spiselige blomster/urter (agurkurt/basilikum)
melisdryss
Pisk eggehviter og melsiis stivt.
Bland mandelmelet med bakepulvert,
og vend det inn med en slikkepott.
Fordel røra i en bakepapirkledd langpanne.
Stek kaka i 175 grader i 35 minutt.
Pass på at den ikke blir for brun.
Avkjøl kaken.
Kremen:
Bland sukker, fløte, vaniljesukker og eggeplommer i en kasserolle.
Kok så vidt opp på middels svak varme under omrøring!
Ta kasserollen av plata.
Rør inn det myke smøret.
Sett kremen kjørlig så den blir helt kald.
Del kakebunnen i 3 like deler på langs.
Smør ca 1/6 av kremen over det første laget.
Strø over ferske bringebær, ha over litt mer krem(1/6)
Gjenta og legg til sist over den siste kakebunnen.
Smør over resten av kremen.
Legg kaken på et avlangt serveringsfat,
og sett på bringebær i tre rader.
Kaken kan godt serveres sånn,
men med litt agurkurtblomster, basilikumblader
og et dryss med melis blir den ennå finere.
Sett kaken kaldt til den skal serveres.
Sukksessterte er jo en ordentlig retrokake,
som min mor ofte bakte da jeg var liten.
Dette er min litt nyere versjon.
*
Suksessterte er en glutenfri kake.