Lammefrikasse:
4-5 porsjoner
1 kg lammekjøtt (fårikålkjøtt)
1-2 l vann
2 ts salt pr liter vann
4 vanlige gulrøtter
1 purreløk
2 selleristenger
fersk persille
2 ss smør
3 ss hvetemel
salt og pepper
1/2 ts karri (valgfritt)
Legg kjøttet i en kasserolle og dekk med vann, ha i salt.
Kok kjøttet i ca 1 og en halv time.
Skum godt av underveis så kraften blir klar.
Del opp grønsakene i store biter.
Ha de i kasserollen og kok på svak varme i ca 15 minutter,
eller til grønsakene så vidt er møre.
Rør sammen smør og mel i en annen gryte.
Spe med kraften så det blir passe tykt.
Jeg brukte ca 6-7 dl av kraften.
La frikassesausen koke i 4-5 minutter.
Smak til med rikelig med pepper og litt salt vist det trengs.
Vil du kan du ha i litt karri.
Hakk opp rikelig med persille og ha i.
Hell ut resten av kraften,
og hell over sausen.
La frikasseen stå og godgjøre seg på svak varme.
Server kokte poteter til, gjerne mandelpotet.
Veldig godt! 🙂
Nam, skal prøves ved neste anledning
Ser kjempegodt ut! Jeg liker så godt lammekjøtt, og nå om dagen er det jo rene svaret på høst 🙂
Ja, årets lammekjøtt er kjempegodt! 🙂
Ser nydelig ut 🙂
🙂