Tilslørte bondepiker er ikke vanskelig å lage,
her er to oppskrifter, velg den du synes er best.
Resultatet blir godt uansett.
Tilslørte bondepiker (laget fra bunnen):
4 personer
4-5 epler gjerne norske
3 dl fløte
ca 4 grove knekkebrød
1-2 ss sukker (gjerne brunt)
1 ts kanel
Knus knekkebrødene i en mørtel.
Bland kanelen i.
Skrell eplene og kok de møre,
smak til med sukker.
Avkjøl de helt.
Pisk krem av fløten.
Legg lagvis
eplemos,
knekkbrødstrø,
krem,
eplemos
krem
og et dryss med strø
i hvert glass.
Deilig høstdessert.
Tilslørte bondepiker (og greit):
4 porsjoner
1 glass eplemos eller eplesyltetøy
3 dl fløte
ca 6 ss griljermel
Legg lagvis:
eplemos
krem
griljermel
eplemos
krem
og et dryss med griljermel
i hvert glass.
***
Tilslørte bondepiker bør helst lages rett før de skal spises.