Fars kjøttkaker


 Du tuller ikke med fars kjøttkaker.
Det skal smake kjøttkaker,
 og sausen skal smake som den gjorde da han var gutt….

 Fars kjøttkaker:
til 4 personer
500 g kjøttdeig
1 egg
1 dl melk
1/2 dl hvetemel
1 ss potetmel
1 løk
litt fersk persille (kan utelates)
1/2 ts salt
grovmalt pepper
1 ss smør til steking
*
Brun saus:
4 ss smør
4 ss hvetemel
1 l buljong
salt og  grovmalt pepper
 Rør kjøttdeigen seig med saltet.
Hakk løk og persille og ha det i.
 Rør inn grovmalt pepper, mel, potetmel, egg og melk.
 Varm en stekepanne og ha i 1 ss smør.
Form kjøttkaker med to skjeer dyppet i kaldt vann.
Stek kjøttkaken gyldne på begge sider.
 Brun saus:
Smelt smøret og rør inn melet.
La det brune på middels varme mens du rører.
Dette tar litt tid, men er verd det.
Spe med buljong når du har fått ønsket brunfarge,
 og smak til med salt og pepper.
 Legg i kjøttkakene,
 og la de stå og trekke på svak varme i 30 minutter.
Server kokte poteter, gulrot, ertestuing og tyttebær til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 tanker om “Fars kjøttkaker