Saftig krydderkake med gulrot:
200 g smør
1 liter kulturmelk
500 g brunt sukker
4 ts kanel
1 ts nellik
1 ts kardemomme
700 g hvetemel
4 ts natron
1 stor kopp raspet gulrot (1 stor eller 3 små)
Bland sammen kulturmelk, smeltet smør og raspet gulrot.
Ha i mel, natron,
krydder og sukker.
Bland sammen og hell kakerøra i en bakepapirkledd langpanne.
Stek kaka i forvarmet ovn 180 grader i ca 30 minutter.
Husk at alle ovner er ulik, Bruk en bakepinne og stikk i kaka,
er den er fri for deig, er kaka ferdig.
Avkjøl kaka helt.
Osteglasur:
100 g ferskost
100 g smør eller soft melange
450 g melis
2-3 ss fløte
+
karamellsaus
mokkabønner
Bland ost og smør.
Rør inn melis og spe med litt fløte til du får en fin og myk konsistens.
Smør kremen utover den helt kalde kaka.
Sprøyt litt karamellsaus på, og lag litt mønster.
Sett mokkabønner på.
Det skal bli en mokkabønne på hvert stykke.
Saftig og god.
Den egner seg godt til frysing.