Shepherd´s Pie


 Shepherd´s Pie eller gjeterens pai er enkel og kjempegod.

 Shepherd´s Pie:
6 personer
800 g kjøttdeig
4 store gulrøtter skrelt og raspet
2 fedd hvitløk
4 ss soltørket tomat ( som har ligger i olje)
500 g hermetisk tomat
4 ss ketchup
salt og grovmalt pepper
*
1,5 kg skrelte poteter
2 dl fløtemelk
50 gram smør
2 egg
salt og pepper
 Stek kjøttdeigen og ha i raspet gulrot og hakket hvitløk.
Bland et godt og stek videre på middels varme i et par minutter.
Ha i hermetisk tomat, soltørket tomat som er delt i biter, ketchup 
og smak til med ca 1 ts salt og 1/2 ts grovmalt pepper.
Bland godt og la det småkoke i 10 minutter.
*
Hell det i en ildfast gryte.
Lag potetmos. av 1,5 kg skrelte og kokte poteter.
Hell av kokevannet, mos de og rør inn fløtemelk og smør.
Smak til med salt og pepper. Rør til sist inn eggene.
Bre potetmosen over kjøttgryta.
 Stek paien i ca 30 minutter på 215 grader,
 Til potetmosen er gylden.
Server den varm.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Shepherd´s Pie