Sjokoladeskuffkake uten egg:
(en stor kake som rekker til mange)
200 g smeltet smør
1 liter kulturmelk
500 g sukker
700 g hvetemel
100 g god bakekakao
3,5 ts natron
Hell smeltet smør og kulturmelk i en bakebolle og bland.
Ha i mel , natron og siktet kakao.
Rør godt og hell røra i ei bakepapirkledd langpanne.
Stek kaka nederst i ovnen, forvarmet til 200 grader i ca 30 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne.
Avkjøl kaka helt.
Rosa glasurtopping:
100 g romtemperert smør
100 g ferskost
500 g melis
1 pose dessertsaus uten koking bringebær eller jordbær
små marshmallows eller kakestrø til pynt
Bland sammen smør, ost, melis og dessertsaus
og pisk det i kjøkkenmaskinen så det blir en tykk glasur.
Smør det utover den kalde kaken.
Dryss over mini marshmallows og trykk de litt ned i glasuren.
Del kaken i biter, det blir mange….
Kaken er saftig og holder seg godt i flere dager.
Tilbakelinking Alfabetisk kakeregister | Grys kjøkkenskriverier
Hei Gry,
Denne kaken ser fantastisk ut, den skal jeg prøve meg på. Hvor stor langpanne bruker du?
Hei Gry!
Lenge siden nå…..kom ikke inn på bloggen din,men NÅ!
Å for en kake!!!!Ser jeg rosa topping???? I LOVE PINK vettu 😉
Skal prøves!
Ha en flott søndag…her våknet vi opp til snø og solskinn…..
God klem Camilla.
Hei Camilla!
Koselig at du titter innom! 🙂
Her har det snødd minst en 1/2 meter og snør fortsatt.
Fin søndag til deg og og klem tilbake! 🙂
Helt utrolig !!!
Datteren har bestilt sjokoladekake med rosa glasur/krem til i morgen,
og hva finner jeg når jeg googler det ………. : )
Fantastisk !!! Takk, takk.
(+ kremen ønsket hun med bringebærsmak.
Vi skal lage den liten og rund, men ekstra høy.)
Så flott! Lykke til og god helg! 🙂
Den så god ut!!:-) God helg!! AnneKari:-)
🙂 God helg til deg og! 🙂
Så fin kake 🙂
Takk Nina! 🙂