Scones med sesamfrø


 Har du aldri bakt brød?
Da anbefaler jeg at du prøver å bake scones.
Scones er enkle å lage, og det tar kort tid før de er ferdige.

 Scones med sesamfrø:
1,5 dl havregryn (glutenfri eller vanlig)
0,5 dl sesamfrø
3 dl mel (glutenfri eller hvetemel)
1ts salt
1 ss sukker (kan sløyfes)
2 ts bakepulver
2 dl vann
2 ss nøytral olje (raps)
+
4 ss sesamfrø på toppen
Sett stekeovnen på 220 grader.
 Bland alt det tørre i en bakebolle,
ha i vann og olje.
Rør til alt så vidt er blandet.
 Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett
Press den lett utover med hånden,
prøv å få det til å bli som en sirkel..
Strø på sesamfrø, trykk de litt ned i deigen så de fester seg.
Ta et pizzahjul eller en kniv,
 og del opp deigen som vist på bildet over.
 Stek sconsen midt i forvarmet ovn 220 grader
til den er gylden, ca 12- 15 minutter.
 Avkjøl sconsen litt  før den brytes i deler.
Del gjerne bitene i to og fyll de med salat skinke og ost,
eller smør og syltetøy…
Scones egner seg og godt å fryse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Scones med sesamfrø