Har du aldri bakt brød?
Da anbefaler jeg at du prøver å bake scones.
Scones med sesamfrø:
1,5 dl havregryn (glutenfri eller vanlig)
0,5 dl sesamfrø
3 dl mel (glutenfri eller hvetemel)
1ts salt
1 ss sukker (kan sløyfes)
2 ts bakepulver
2 dl vann
2 ss nøytral olje (raps)
+
4 ss sesamfrø på toppen
Sett stekeovnen på 220 grader.
Bland alt det tørre i en bakebolle,
ha i vann og olje.
Rør til alt så vidt er blandet.
Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett
Press den lett utover med hånden,
prøv å få det til å bli som en sirkel..
Strø på sesamfrø, trykk de litt ned i deigen så de fester seg.
Ta et pizzahjul eller en kniv,
og del opp deigen som vist på bildet over.
Stek sconsen midt i forvarmet ovn 220 grader
til den er gylden, ca 12- 15 minutter.
Avkjøl sconsen litt før den brytes i deler.
Del gjerne bitene i to og fyll de med salat skinke og ost,
eller smør og syltetøy…
Scones egner seg og godt å fryse.
Joda, det må prøves.
Rett etter nyttår laget jeg din spareribs med barbequesaus.
Den ble litt vell mør, men det var veldig godt.
Vi hadde også en god dasj bbqsaus rett på tallerken,
for bbqsausesmaken forsvant liksom litt under steking.
Men igjen, det var veldig, veldig godt : )
Ja takk,
med sesamfrø vil jeg lage neste gang.
Jeg har laget scones to ganger forrige helg : )
Veldig godt.
På tv ser jeg at de får dem veldig runde & fine & høye.
Skulle ønske jeg viste hvordan…
Vist du baker de med bare hvetemel og smuldrer inn smør,
se her http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2010/07/scones.html
blir de luftigere og høyere, men ikke så sunne…