Gryterett er lett å lage fra bunnen,
Enkel gryterett og ris med eple:
4 personer
400 g kjøtteig
1 boks hermetisk tomat
+ 1 boksen fylt med vann
1 rød løk
1 rød paprika
1 stor gulrot
1 fedd hvitløk
200 g ferske sopp
+
Krydder
(bruk det du har /liker, smak deg frem)
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1 t spisskummen
1 ts kanel
1 ts koriander
1/2 ts gurkemeie
1/4 ts cayannepepper
saft fra 1/2 sitron
2 ss olje
*
Ris med epler:
Ferdigkokt jasminris til 4 personer
2 syrlige epler(de må være syrlige)
2 ts olivenolje
litt salt og grovmalt pepper
*
ei gryte og ei stekepanne
Skrell og del opp løk, grønnsaker og sopp
Sett risen på kok.
*
Brun kjøttdeigen raskt i ei gryte med 1 ss olje.
Ha i tomatene og fyll boksen med vann og ha det i.
La det småputre.
Bland sammen krydderet.
Stek raskt løk, hvitløk og gulrot i 1 ss olje i ei stekepanne.
Ha i sopp, paprika og krydderet.
Stek det mens du rører i ca 2 minutter.
Ha grønnsaksblandingen i gryta og rør det sammen.
La det stå og småkoke sammen under lokk i 5-10 minutter,
gjerne lengre vist du har tid.
Like før servering rører du inn saften fra 1/2 sitron.
Når risen er kokt, deles de syrlige eplene i tynne biter.
Rør epler og olje i risen.
Smak til med litt salt og grovmalt pepper.
Server gryteretten sammen med den friske risen med eplene.
Tips: vi du ha middagen sunnere
bruker du karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig og mindre olje.
Bytt til fullkornsris.
Tåler du ikke eple, prøv raspet gulrot og litt sitronsaft i risen.
Måtte prøve denne gryta idag, å du og du så godt det var! Blir uten tvil laget flere ganger 🙂
Måtte prøve denne gryta idag, å du og du så godt det var! Blir uten tvil laget flere ganger 🙂