Søsterkake


 Søsterkake, er ikke det et koselig navn på ei formkake?


Fant oppskrift og inspirasjon til denne kaken i det danske bladet  Isaballas.
 Søsterkake:
til 2 ca 1,25 liters former
600 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts allehånde
350 g mykt smør
350 g sukker
3 egg
3,5 dl fløtemelk
150 g rosiner
*
smør til form
melis for å drysse over
*
175 g ca 35 minutter
 Sett ovnen på 175 grader.
Rør smør og sukker hvitt, rør så inn et og et egg.
Ha i rosinene og rør.
 Bland sammen og sikt mel, bakepulver og krydder.
Bland forsiktig for hånd vekselsvis mel og fløtemelken i
Så det blir en lett og fin deig, ikke overbland.
 Smør to former med smør og dryss de med mel.
Formene mine tar ca 1,25 l.
Fyll formene med deig, pass på at det er ca 2 cm 
klaring øverst, ellers vil de heve over kanten.
(Tips:Kaken kan også stekes i en langpanne.)
Stek kakene midt i forvarmet ovn 175 grader.
 Etter ca 35 minutter stikker du en kakepinne i kaken. Hvis den
ren for deig er kakene ferdige, og kan tas ut av ovnen
 og settes til avkjøling.
 Vent i 5 minutter før kakene tas ut av formene.
Før servering drysses et lett lag med melis over kaken.
Kaken egner seg godt til å fryses.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Søsterkake