Ovnsstekte kyllingfilet med eple, potet og løk


 Ovnsstekte kyllingfileter med eple, potet og grønnsaker
servert med litt erteryoghurt.

 Ovnsstekt kyllingfilet:
4 porsjoner
4 kyllingfileter
2 epler
3-4 vårløk
2 søtpotet
8 mellomstore poteter
2-6 hvitløkfedd (du bestemmer)
olje
2 ss smør
salt og pepper
*
Tilbehør: Erteryoghurt
 Rens og del opp potet og søtpotet.
Eple deles med skallet på, ta ut kjernen.
Kutt opp vårløk og hvitløk.
Ha alt i ei ildfast form, 
hell over litt olje og krydder med salt og pepper.
Bland alt godt og fordel små biter av smøret på toppen.
 Krydder kyllingfiletene med salt og pepper,
 og press de litt ned i forma.
Stekes i forrvarmet ovn 200 grader i ca 40 minutter.
Stikk ei bakepinne i kyllingen, kommer det ut blank saft er den ferdig,
er den rosa må retten stekes litt til.
 Erteryoghurt:
1 kopp erter
1 tomat
3 dl tykk yoghurt  (gresk, tyrkisk)
salt og pepper urter etter smak
*
del opp 1 tomat
 og bland den og erter inn yoghurten.
Smak til med salt og pepper.
Smaksett gjerne med friske urter,
 som timian, persille eller basilikum.
*** 
Server retten rett fra forma
og server erteryoghurten til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.