Jeg elsker sjokolademousse og sjokolademus,
Sjokolademoussemus:
4 porsjoner
50 g mørk sjokolade 70%
1 ss rom
1 ss vann
1 ss smør
2 egg
4 ss sukker
2 dl fløte
4 sjokolademus
Legg sjokolade, vann og rom i en kasserolle.
(Skal du servere den til barn kan du bytte ut rom med vann.)
Smelt det på svak varme, ta kasserollen av ovnen, avkjøl litt.
Skill eggene, rør plommene i sjokoladen.
Rør inn smøret så røra blir blank og glatt. (avkjøl)
Pisk eggehvitene stive,
tilsett litt og litt sukker til du får en tykk marengs.
Pisk fløten til krem.
Ta av 1/2 av marengsen.
Vend forsiktig resten av marengsen og fløten
inn i sjokoladen som nå er blitt romtemperert.
Bland lett.
Fordel nå sjokolademousseen i glass
eller i små kakeringer/metallringer på fat.
Ha resten av marengsen i en sprøytepose med stjerne tipp.
Sprøyt små roser på toppen.
Legg en sjokolademus på toppen, Viktig! 🙂
Sjokolademoussemus i glass.
Sett desserten kaldt i minst 3 timer før den skal serveres.
Før servering: Varm metallringen med en brule´brenner,
så er den lett og få av.
MMM!
Server gjerne en god kopp kaffe til! 🙂
Ooh! Herlig! Ser kjempegodt ut! Sjokolademusene er veldig søte 🙂