Lager du pizza med potet, løk og ost,
Pizza:
6 porsjonspizza
5 dl hvetemel
2 dl lunket vann
2 ts tørrgjær
2 ss flytende honning
2 ss olje (oliven)
1 ts salt
Bland sammen honning, vann og gjær.
La det stå til det eser ut.
Ha mel og salt i en bakebolle.
Hell i gjærblandingen og oljen.
Elt godt i minst 5 minutter.
Dekk til med plast og la deigen heve i ca 1 time.
Potettopping:
6 mandelpoteter
2 små rødløk
hvitløk etter smak
olivenolje
200 g god ost gjerne jarlsberger
grovmalt pepper og litt salt
Del deigen i 6 deler.
Kjevle den ut så de får ovale former.
Del opp poteten med en ostehøvel, eller skjær tynne skiver.
Skrell og del opp rødløk og hvitløk
Fordel potet, rødløk, hvitløk og ost over pizzaene.
Krydder med salt og pepper og hell litt olivenolje over hver pizza.
Stek pizzaene i forvarmet ovn 200 grader i ca 15 minutter,
til de er gyldne.
Ekstra super topping:
2 glass med forskjellig rogn.
Her har jeg bruk en med Wasabi som er grønn
og en vanlig oransje lodderogn.
1 beger seter rømme
1 avokado
1/2 rødløk
dill og salat
1 sitron
olivenolje
grovmalt pepper
Mens pizzaen stekes gjøres toppingen istand.
Del opp løk og avokado og sett alt frem.
Så kan alle forsyne seg med det de vil.
Ha på topping etter ønske,
og ha litt olje, grovmalt pepper og sitron over.
Åhr, dette så bare knallgodt ut!
Denne skal jeg absolutt prøve ut, takk for gode tips, flott side du har. 🙂
Kos deg i sommervarmen.