Påskecupcakes med søtpotet:
18-20 stk
2 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl melk
50 g smeltet smør eller rapsolje
3 dl hvetemel eller 2,8 dl glutenfritt mel
2 ts bakepulver
200 g søtpotet
Bland sammen egg, melk og olje eller smør.
Rør inn sukker, mel og bakepulver.
Rens og rasp søtpotet.
Rør søtpoteten inn i deigen.
Søtpoteten gjør kakene saftige,
og de får en fin farge.
Fordel deigen i ca 20 muffinsformer.
Stek kakene midt i forvarmet ovn 200 grader i ca 12 minutter.
Prøv med en bakepinne om de er ferdige.
Avkjøl kakene.
Gul topping:
200 g mykt soft margarin
100 g kald kremost
400 g melis
litt gul matfarge
små sukkeregg til pynt
Pisk sammen margarin, kremost, farge og melis
til en luftig krem. ( det tar ca 5 minutter)
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp.
Lag fint mønster med krem på kakene.
Legg 2-3 sukkeregg på hver kake, så ser det nesten ut som små reir.
Kakene holder seg fint i et par dager, eller frys de ned ferdigpyntet.
Ta de opp ca 30 minutter før de skal serveres.