Bernhards GULE PÅSKEMUFFINS med sitronglasur.
DE ser ut som påskekyllinger,
og smaker både surt og søtt
Bernhards gule påskemuffins
med sitronglasur:
ca 18-20 stk.
ca 18-20 stk.
1 pose lyse muffins fra TORO (de er glutenfri)
1,5 dl kaldt vann
1 dl rapsolje
*
Gul sitronglasur:
1/2 dl sitronsaft ca 1 sitron
melis til passe tykk røre
litt gul matfarge
+
sukkerperler til øyne og nebb
*
200 grader ca 12 minutter
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland sammen kakemelet fra en pose lys muffins(TORO)
olje og vann.
Rør godt så det blir en glatt røre.
olje og vann.
Rør godt så det blir en glatt røre.
Legg ca 18 muffinsformer av papir i et muffinsbrett.
Fordel muffinsrøra i formene.
ca 1/2 fulle..
*
*
Nå må en voksen hjelpe til!
Stek muffinsen i ca 12 minutter i 200 graders forvarmet ovn.
Avkjøl muffinsen på rist.
Press ut saften fra en sitron.
Rør i melis til røra er ganske tykk,
men at den er lett og smøre på.
Bland i litt gul matfarge.
men at den er lett og smøre på.
Bland i litt gul matfarge.
Rør godt til det er blitt en fin gul farge.
Smør melis på muffinsene med en liten kniv,
og sett på sukkerperler til øyne og nebb.
Se så søte påskemuffins!
"Prinsen" og jeg elsker oppskriftene dine Gry, har spesielt mange av påskebaksten på vår best of liste:) I går prøvde vi oss på søtpotet cupcakes, de ble helt knall god og en morsom læring for "prinsen" min. Ser der at det står smeltet smør i oppskriften, men du beksriver at du bruker olje , vi brukte olje og det fungerte kjempe flott. GOD PÅSKE TIL DEG GRY. VI gleder oss til nye oppskrifter!
Takk Brit! 🙂 Ja, jeg bruker ofte olje isteden for smeltet smør, i muffins og scones, synes det er enkelt, fungerer bra og tror det er litt sunnere… Hils prinsen din! 🙂
God påske til deg og dine, Gry!
Takk Jorun! 🙂