Jeg frøs ned restene av lammelåret vi hadde i påsken.
*
Lammegryte av restekjøtt:
4 porsjoner
ca 600 g restekjøtt av lammelår eller -stek
1 løk
2 gulrøtter
2 dl fløte
2 ss smør
*
1 rød paprika
1/2 purreløk
2 ss Worcestersaus
1 ts karri
1 ts koriander
1 ts rosepepper
salt og pepper
1/2 sitron
*
Tilbehør:
potetstappe og tyttebærsyltetøy
Del kjøttet i biter, skrell løken og hakk den.
Smelt smøret i ei stekepanne, brun løk og kjøtt.
Ha alt i ei gryte.
Kok ut panna med 1 dl vann, som helles i gryta.
Skrell og del opp gulrøtter i skiver, og ha det over.
Kok opp og sett på lokk.
Nå skal det småkoke i mins en time,
til kjøttet er helt mørt.
Del opp purre og paprika.
Ha det og krydder i gryta.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server potetstappe og tyttebær til.