Verdens beste – Kvæfjordkake


 Verdens beste er manges  yndlingskake.
Her er min oppskrift, som jeg har bakt  i mange år.


 Verdens beste – Kvæfjordkake:
150 g mykt smør
120 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 eggeplommer
5 ss helmelk
*
5 eggehviter
175 g sukker
1 ts sitronsaft
*
75 g mandelflak
*
5 dl vaniljekrem
3 dl fløte
*
175 grader i ca 30 minutter
 ***
 Skill eggene, ha eggehvitene i en helt fett fri bolle.
Pisk smør og sukker hvitt,
tilsett en og en plomme og rør godt.
 Hell i melken og melet som er blandet med bakepulveret.
Rør sammen til en glatt deig,
 og smør deigen utover en bakepapir kledd langpanne.
 Pisk marengs av eggehvite, sukker og sitronsaft.
Smør den over deigen og strø på mandelflakene.
Stek kaken nest nederst i forvarmet ovn 175 grader
i 30 minutter. 
Avkjøl kaken helt.
 Del kaken i to like deler.
Skjær den forsiktig av bakepapiret.
 Legg den ene delen på et kakefat med marengssiden opp.
 Pisk myk krem av fløten og vend i vaniljekremen.
Hell kremen over kaka.
 Bre kremen godt utover,
  legg så den andre delen oppå, med marensgsiden opp.
Sett kaken kaldt til den skal serveres.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Verdens beste – Kvæfjordkake