Sjokoladekake med fargerik strø:
100 g kokesjokolade 70%
100 g smør
180 g sukker
2 store egg, separert
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl vaniljeyoghurt eller fløtemelk
*
Sjokoladesmørkrem:
125 g romtemperert smør
3 ss melk
2 ts vaniljeessens
3 ss god kakao
500 g melis
*
3 ss fargerik kakestrø
Smelt sjokoladen i vannbad eller i microen 1-2 minutter.
La den bli litt avkjølt.
Skill eggene.
Pisk smør og sukker hvitt og rør inn eggeplommene.
Rør så inn yoghurt/melk og så den avkjølte sjokoladen.
Sikt i mel og bakepulver rør det lett i.
Pisk eggehvitene stive.
Vend den stive eggehviten forsiktig i røra.
Hell røra i en smurt kakeform ca 20 cm.
Stek kaken nederst i en forvarmet ovn 175 grader i ca 40 minutter.
Sjekk med en bakepinne om kaken er stekt.
Avkjøl kaken før den tas ut av formen.
Sjokoladesmørkrem:
Hell smør, melk, vaniljeessens, kakao
og 250 g av melisen i en kumme.
Pisk med en miksmaster
til de blir en glatt krem.
Pisk så inn litt og litt
av melisen som er igjen.
Kremen skal bli luftig og glatt.
*
Del den avkjølte sjokoladekaken i to.
Legg den ene delen på et kakefat.
Smør 1/3 av sjokoladekremen på.
Legg den andre delen oppå,
og smør resten av kremen
på toppen og langs siden.
Strø kakestrø på toppen.
Fargerikt og fint!
Kaken holder seg godt i flere dager.
Oppbevar den kaldt i tett boks/kaketine.
Sjokoladekaken er fin og fryse.
(etter inspirasjon fra Primrose bakery)
(etter inspirasjon fra Primrose bakery)
Tilbakelinking Alfabetisk kakeregister | Grys kjøkkenskriverier