Møre kaker med rabarbra curd og melisglasur:
ca 18 stk
200 g mykt smør
80 g sukker
200 g hvetemel
1 pose vaniljesauspulver (40 g for koking)
*
Rabarbra curd (oppskrift her)
*
2, 5 dl melis
vann til passe tykk glasur
kakestrø
ca 18 muffins papirformer
*
180 g i ca 12 minutter
Rør sammen smør og sukker.
Tilsett mel og vaniljesauspulver.
Legg papirformer i muffinsformer.
Ha spiseskje store biter av deigen i hver form.
Press de litt ned og lag en fordypning i midten med en teskje.
Legg en teskje med rabarbra curd i hver kake.
Stek kakene midt i forvarmet ovn 180 g i ca 12 minutter.
Lag melisglasur av melis og vann, den skal være ganske tykk.
Ha en teskje med glasur på hver kake mens de er varme.
Stø kakestrø på glasuren.
Vent med å ta kakene ut av formene,
til de er blitt kalde.
Oppbevar kakene kaldt i tett boks.
Server gjerne litt vaniljeis til.
*
*
Tips: vaniljesauspulveret kan bytte ut med
35 g maisennamel, 1 ss vaniljesukker og 1/4 ts bakepulver.
Å de så nydelige ut! 🙂
Du legger ut så masse herligheter! 🙂
Håper du får en flott midtsommer 🙂
Takk! God midtsommer til deg og! 🙂