Biscotti med peanøtter og et dryss melis! 🙂
Biscotti med peanøtt:
(stor oppskrift, halver gjerne)
6 store romtempererte egg
400 g peanøtter
550 g hvetemel + mel til utbaking
300 g sukker
*
melis for å drysse på
Er peanøttene salte, vaskes saltet av.
Rør sammen sukker og egg.
Ha i mel og 350 g peanøtter (gjem resten for å strø oppå)
Bland sammen til en litt klissete deig.
Strø mel på bakebordet og legg ca 1/4 av deigen på melet.
Form en rull og legg den på et stekepapirkledd stekebrett.
Gjør det samme med resten av deigen.
To og to kakeruller på hvert brett.
Klapp de litt flate, og strø på peanøtter.
Stekes midt i forvarmet ovn 180 g i 20 minutter.
Strø mel på bakebordet og legg ca 1/4 av deigen på melet.
Form en rull og legg den på et stekepapirkledd stekebrett.
Gjør det samme med resten av deigen.
To og to kakeruller på hvert brett.
Klapp de litt flate, og strø på peanøtter.
Stekes midt i forvarmet ovn 180 g i 20 minutter.
Ta ut stekebrettet og del opp i skiver.
Legg skivene som vist på bildet,
og la de steke i ca 15 min på 160 grader til de er tørre.
Legg skivene som vist på bildet,
og la de steke i ca 15 min på 160 grader til de er tørre.
Strø over melis og legg de på tette glass eller i tett boks.
Siden kakene ikke inneholder fett, har de lang holdbarhet.
Tips: Fyll biscotti i glass og gi bort i gave!
Biscotti smaker godt sammen med kaffe eller te.
Morsomt. Igjen har jeg laget noe du blogger om. Nesten…
Mens jeg leser dette spiser jeg nylaget peanøtt kjeks : )
🙂