Focaccia – glutenfritt


Focaccia er deilig til tapas og suppe.

 Focaccia glutenfri:
  • 3 dl TINE Kesam Original
  • 3 dl varmt vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 70 g jyttemel
  • 50 g gjær/tørrgjær
  • 6 ss olje
  • ½ ts salt
  • 500 g glutenfritt fint bakemel
  • *
  • til topping:
  • 4 ss olivenolje
  • 1-2 ts Maldonsalt
 Bland sammen vann og kesam
Rør i gjæren og la det stå litt til gjeren begynner å syde.
Bland i mel, fiberhusk, salt og jyttemel
Kna det godt sammen.
La det stå og heve under et klede, i minst 30 minutter.
 Legg et bakepapir i en liten form og trykk deigen flat i den.
Hell over 4 ss olivenolje,
 og trykk hull ned i deigen med fingertuppene.
 Strø over maldonsalt eller annet fingersalt.
La deigen heve et lunt sted i minst 30 minutter.
 Stek brødet midt i forvarmet ovn 200 g i 20-25 minutter.
Til brødet er gyllent.
La det avkjøle litt før det deles i biter.
Server det til tapas, salat eller suppe.
Brødet kan godt fryses.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Focaccia – glutenfritt