Karbonade med pære og urtesmør:
pr porsjon
200 g karbonadedeig
1/4 ts salt
litt grovmalt pepper
1 ss hakket løk
1 ss hakket persille
smør til steking
+
2 skiver pære av en litt hard pære
1 skive rå løk
urtesmør (se her)
salatblader
1 skive godt grovt brød
Rør kjøttdeigen seig med saltet.
Hakk løk og persille og bland det i deigen.
Form store karbonadekake (200 g).
Skjær pæren i skiver.
Varm opp en stekepanne og ha i litt smør.
Stek karbonadene på middels varme i ca 2,5 minutter på hver side.
De kan gjerne være litt rosa inni…
Kvern grovmalt pepper over.
Stek pæreskivene, de trenger litt mindre tid.
Klar til montering….
Legg salat på brødet, så karbonanden, pære og løkringer
og til sist urtesmøret.
***
Karbonadesmørbrød som middag, eller som kosemat.